Kolaj

Тази година искахме да отбележим рождения си ден с нещо различно. Проведохме кратък брейнсторминг, по време на който Весо генерира идеята „Да направим конкурс за разказ на тема защо работя в ОмегаСофт с награда Х кинта?“.

Чудесна идея!

Само нещо леко ѝ куцаше… Например това, че писането на разказ ограничава възможността за участие, предвид че не всеки умее или има желание да се изразява литературно.

Но пък всичките ни колеги притежават богата палитра от разнородни таланти!

Затова развихме концепцията на първоначалната идея до варианта да направим конкурс, в който всеки да има свободата да развихри таланта и въображението си.

Единственото, което поставихме като рамка, е темата. И така се роди една инициатива, която многократно надскочи първоначалните очаквания, а именно

Творческа надпревара „Аз и НЛК*“

*НЛК = Нашата Любима Компания

Предизвикахме колегите да онагледят по предпочитан от тях начин своето отношение към връзката си с ОмегаСофт. А Любящото Ръководство се нагърби с нелеката задача да журира надпреварата, да излъчи най-впечатлилата го творба и да връчи награда на нейния автор.

И започна едно чакане… Дни наред никой думичка не обелваше за надпреварата. Дори първоначалният ни скептицизъм започна сериозно да се засилва. Кой да предположи, че това е затишие пред буря?! И то каква буря! – Един ден преди обявения срок се изсипа невероятен разноцветен творчески дъжд!

В надпреварата взеха участие цели 8 (осем) творби.

Част от тях са индивидуални, а другата част – екипни. И всичките са страхотни! Журито със сигурност е било много затруднено в избора си.

Но най-прекрасното, което се случи с този конкурс, е невероятната атмосфера и изключително позитивното настроение, което витаеше из офиса през тези дни. Сякаш изплувахме от безличния поток на ежедневието и задълженията, който бяхме допуснали да вземе превес над нас и на повърхността излезе цветното и положителното – смях, вълнения и работа в екип.

И, за да Ви направим съпричастни със страхотния дух на ОмегаСофт, споделяме с Вас уникалното творчество на нашите колеги!

А големият победител в надпреварата е Иван Пешев (Развоен отдел), който сътвори този невероятен комикс

Изключително благодарни сме на целия екип за това, че вписа и този наситен с емоции момент в историята на ОмегаСофт!

ЧРД, НЛК!